Kiadó raktár, mint spórolási lehetőség? Igen!

A jelenlegi és a hírek alapján várhatóan egyre csak súlyosbodó gazdasági helyzet előrelátó gondolkodást, okos tervezést és rendkívüli rugalmasságot követel a cégektől. Ez azt jelenti, hogy célszerű alaposan átvizsgálni a költségvetést, és mérlegelni, hogy mely tételek nélkülözhetetlenek, és melyek azok, amik nem biztos, hogy szükségesek, esetleg nem abban a formában, ahogyan most vannak. A legnagyobb problémát a rezsiemelés okozza, ezzel összefüggésben pedig tanácsos átgondolni, hogy az aktuálisan bérelt irodát lehet-e kisebbre cserélni, a cégek többségének ugyanis ez egy remek lehetőség a spórolásra. Természetesen ebből egyenesen következik a kérdés, hogy mi legyen a munkavállalókkal, és hova kerüljön az évek során felhalmozott irodai holmi? Míg az előbbi kérdésre a home office adja meg a választ, utóbbira a kiadó raktárak egyike.

Hogyan lehet visszaszorítani a havi költségeket egy bérelhető raktárral?

Elsőre talán okozhat egy kis bizonytalanságot, hogy egy újabb szolgáltatás igénybevétele hogyan tud hozzájárulni ahhoz, hogy spóroljon a cég. Ehhez értelemszerűen össze kell vetni, hogy egy kisebb irodával milyen összeget takarít meg havonta a cég és ehhez képest mennyibe kerül egy kiadó raktár. Az egyszerű számítás alapján egyértelműen kiderül, hogy szinte minden cég esetében van létjogosultsága az önkiszolgáló raktározásnak, ezért érdemes adni neki egy esélyt és megismerkedni a lehetőségekkel. Nézzük, hogyan néz ki ez a gyakorlatban!

Ha a munkavállalók saját otthonukban dolgoznak, és az iroda csupán megbeszéléseknek, tárgyalásoknak ad helyet, azzal nagyon sok irodai bútor válik kihasználatlanná. Ezeket praktikusan elrendezve, egymásba forgatva, akár lapra szerelve is lehet tárolni egy bérelt raktárban, ami lényegesen olcsóbb, mint egy nagyobb iroda fenntartása. Ha a munka jellege miatt a home office nem opció vagy csak részben megoldható, akkor is sok helyet lehet megtakarítani például úgy, hogy az iratokat tárolja raktárban a cég. Számtalan olyan dokumentum van, amiket éveken át meg kell őrizni, és könnyű belátni, hogy nem túl takarékos, ha ezek mind a drágán bérelt irodában foglalják a helyet. A kiadó raktárak manapság már a legkülönfélébb méretekben érhetőek el, melynek köszönhetően minden cég megtalálhatja a megfelelő opciót.

Mekkora raktárra van szükség?

A raktár kiválasztását a tárolandó holmi mennyisége határozza meg, ezért ezt mindig egyedi igényekre kell szabni. A kiadó raktárak között vannak kicsi, 1-2 négyzetméteres helyiségek, ezek például tökéletes választásnak bizonyulnak a céges iratok számára. Vannak azonban egészen nagy, akár 25 négyzetméteres raktárak is, melyekben garantáltan akad hely minden, aktuálisan kihasználatlan irodai berendezésnek. Célszerű figyelembe venni, hogy amikor a cégek birtokba veszik a kiadó raktárt, azzal szinte automatikusan együtt jár a szelektálás is, ami nem csak praktikus, hanem a tárolandó holmi mennyiségét is befolyásolja. Ezzel együtt fontos tudni azt is, hogy a cégek bármikor választhatnak kisebb vagy éppen nagyobb raktárt, az önkiszolgáló raktározás mindig az aktuális igényekhez igazítható, ezért is olyan rugalmas.

Ahogy a legtöbb esetben, ennél a szolgáltatásnál is a hosszú távú együttműködés éri meg igazán, ezért amennyire csak lehetséges, tanácsos előre tervezni. A kiadó raktárak árából ugyanis jelentős kedvezményt kaphatnak azok, akik több hónapra vagy akár egy évre előre rendezik a számlát. Ha a költségvetés engedi, ebben érdemes gondolkodni, hiszen így lehet igazán sokat spórolni, és ez a kulcs ahhoz, hogy a cégek átvészeljék az előttük álló, nehéznek ígérkező időszakot.

Önt is érdekelné a lehetőség? Ha körülnéz a honlapunkon, máris megtudhatja, milyen méretű kiadó raktárak vannak nálunk és azok milyen havidíjért cserébe bérelhetőek, sőt, kedvezményeinkkel is megismerkedhet. Amennyiben bizonytalannak érzi magát, hogy mekkora méret lenne optimális cége számára, esetleg egyéb kérdése lenne a témában, bátran kérje munkatársaink segítségét. Várjuk megkeresését megadott elérhetőségeink valamelyikén!

Share Button

Elérhetõségek
+36 70 944 8080
+36 23 412 222
info@maganraktar.com